Sonia Zaharie-Filip

Consultant Trainer


Principalele arii de expertiza:
Managementul timpului, Comunicare, Leadership, Inteligenta Emotionala

Contact:
sonia.zaharie@know-team.ro
0736 108 672

|

M-am alaturat echipei Know! in ianuarie 2006, dupa opt ani de experienta in managementul proiectelor, derulati intr-o companie multinationala.

ADN-ul cu influente profesorale ale parintilor mi-a dat de stire ca e timpul sa fac o schimbare, sa ma indrept spre ceea ce simt si stiu ca pot sa fac cel mai bine: sa impartasesc si sa asimilez, interactionand cu cei din jur.

M-a ajutat in aceasta decizie background-ul in Psihologie, cu specializare in Psihologia Organizationala si Consiliere.

Asimilarea acestui background din perspectiva dubla – a scolii de psihologie clujene si pariziene – mi-a oferit o viziune larga asupra ceea ce inseamna diferentele interpersonale, trans-culturale si valoarea individuala a fiecaruia dintre noi.

In acest fel, a crea, a dezvolta si a implementa programe de training a devenit pentru mine o provocare de tipul perpetuum mobile.

„Mai intai a fost Cuvantul”, asa ca primele tematici  dezvoltate si implementate au fost legate de „Comunicarea eficienta” si au continuat cu „Tehnici de prezentare”, „Train the Trainers”, „Leadership”, „Rezolvarea de probleme si luarea deciziei”,  „Managementul proiectului”, „Managementul schimbarii”, „Moderarea de sedinte”, „Managementul timpului’, „Tehnici de negociere”, „Orientarea catre client”, „Dezvoltarea echipei” etc.

Pentru ca lucrurile sa fie bine si maramureseneste asezate, in anii 2005-2006 am primit si recunoasterea oficiala a statutului de trainer senior, adica Formator si Evaluator – ANC/CNFPA (Autoritatea Nationala pentru Calificari).

In acelasi sens, si Colegiul Psihologilor din Romania a  considerat ca statutul meu trebuie recunoscut, asa ca m-a  „invrednicit” – Psiholog Principal si Supervizor”, in anul 2009.

Aceste recunoasteri oficiale m-au obligat, asa ca in intervalul 2009-2012 am aplicat, am castigat  si am coordonat implementarea a doua proiecte cu finantare europeana, dedicate dezvoltarii profesionale a angajatilor, managerilor, antreprenorilor si persoanelor care isi cauta un loc de munca.

Cred cu tarie ca orice lucru bun, nou invatat, daca este validat in viata personala, are cele mai mari sanse sa se manifeste si in viata profesionala. Astfel, trainigurile de soft skills sunt menite sa aduca schimbarea in bine atat in existenta noastra personala cat si in cea profesionala.

Marturie pentru cele relatate mai sus pot depune angajatii, managerii si top-managerii Partenerilor-Clienti care m-au investit cu increderea lor pe parcursul anilor: Autonet,Takata Romania, Continental Automotiv Systems, Johnson Controls, Syngenta, Henkel, Jolly, Star Transmission Cugir, Dafora, Banca Transilvania, Siemens, Emerson, Friesland Romania etc.

E foarte probabil sa ma auzi spunand: „Cum ar fi daca…?”

E putin probabil sa ma auzi spunand:  „Trebuie sa…”

Diplome si certificari:

  • Certificat „Formator” – Autoritatea Nationala pentru Calificari
  • Certificat „Evaluator” – Autoritatea Nationala pentru Calificari
  • Certificat „Consilier Orientare privind cariera” – Autoritatea Nationala pentru Calificari
  • Atestat „Psiholog Specialist – Autonom – Colegiul Psihologilor
  • Atestat „Psiholog Supervizor – Psihologia Muncii si Organizationala” – Colegiul Psihologilor
  • Diploma de studii aprofundate – Psihologie – Universitatea Babes Bolyai
  • Diploma Licenta – Psihologie – Universitatea Babes Bolyai

ClientiGalerie foto:


Vezi toata echipa Know!