sanatatea afacerii

Manifest pentru sănătatea Afacerii

A fost o dată ca niciodată o sămânţă miraculoasă …

Un Om Norocos a luat sămânţa în mâinile  lui netrudite încă şi a ales să o sădească în grădina cea mică de lângă casă.

Omul a înţeles repede că sămânţa are puteri nebănuite şi s-a bucurat că i-a venit ideea să o planteze in grădina sa.

O uda zilnic, visând cu ochii deschisi la câştigul pe care în curând vlăstarele i-l vor aduce.

Vremea a trecut şi Sămânţa a dat roade.In curând Mlădiţele au început să crească şi dincolo de gard…

Mărginit de gardul înalt, Omul nu ştia ce se petrece  în afara grădinii. In curând şi-a dat seama că şi acele Mlădiţe pot fi  tot spre folosul lui. A început să mute gardul din ce în ce mai des, pentru a cuprinde cât mai multe Mlădiţe.

El nu avea decât două mâini, şi acelea străine de  truda aleasă pe care o cereau mlădiţele pentru a creşte temeinic…

Pământul era din ce in ce mai  tare si mai uscat, neprielnic pe măsură ce te îndepărtai de locul vechii grădini. Abia când Mlădiţele au dat semn de oboseală şi ofilire Omul s-a gândit că ar trebui să le ude mai des, să pregătească pământul afânat  din vreme,  să le îngrijească cu suflet … dar era deja târziu. Mlădiţele îşi pierduseră din puteri şi au început să caute un loc mai bun, unde rădăcinile lor să se poată ancora mai bine.

Povestea tristă a  seminţei miraculoase o regăsim din ce in ce mai des.

In mintea fiecăruia din noi există cel puţin o sămânţă miraculoasă pentru care  trebuie doar să găsim pământul potrivit… o idee de afacere pe care să o creştem temeinic şi cu îndemânare.

Mlădiţele sunt de fapt resursele umane,  angajaţii care transformă Sămânţa Miraculoasa în realitate.

Se întâmplă adesea ca Omul cel norocos să uite că şi Mlădiţele au nevoie să fie îngrijite strategic, el proiectează adesea viitorul afacerii  mutând doar “gardul grădinii”.

Avantajul unei afaceri aflate la început de drum îl poate reprezenta lipsa constrângerilor generate inevitabil de trecut, cu toate normele si procedurile rigide, depăşite de ritmul schimbărilor din prezent.

Cu alte cuvinte, orice companie are şansa unui început curat şi  lipsit de prejudecăţi, a conceperii unei strategii noi, flexibile si pe termen lung, inclusiv în ceea ce priveşte angajaţii. Ea îşi poate crea rutina sănătoasă de a privi prin ochii angajaţilor impactul oricărei iniţiative adresate lor.

Cum ar putea învăţa Omul să crească Mlădiţe puternice si sănătoase? Cum le poate proteja de tentaţia altor grădini, mult mai întinse si cu grădinari de tradiţie?

Câteva sugestii pentru “Omul Norocos”:

  • aşează-te la biroul angajatului şi priveste în jur. Cum ţi se pare lumea văzută de aici? Te simţi copleşit, neluat in seamă?
  • încearcă pentru o lună să-ţi limitezi cheltuielile la nivelul celui mai mic salariu pe care îl oferă compania. Cum te-ai descurcat?
  • stai o zi întreagă în linia de producţie şi înlocuieşte angajaţii care merg în pauza de masă sau în pauzele scurte. Te dor mâinile? Ţi-au amorţit picioarele? Te doare capul din cauza zgomotului şi a mirosului?

Răspunsurile la întrebările de mai sus îl vor ghida pe Omul Norocos să ia cea mai bună decizie privind cultivarea Mlădiţelor. Daca el va transforma aceste sugestii într-un obicei, va avea şansa să-şi înţeleagă angajaţii mai bine, să ia întodeauna decizia potrivită şi cu impactul dorit în ceea ce îi priveşte.

Nu va risca să îndrepte lucrurile când este prea târziu şi angajaţii sunt pe cale să-şi caute alte “grădini”.

La nivel declarativ toate companiile proclamă  importanţa covârşitoare a resurselor umane, în mod concret însă, primele cost reductions se fac din bugetul alocat primelor, dezvoltării profesionale, evenimentelor interne planificate pentru angajaţi etc.

Pornim optimisti şi încrezători, începem să mutăm gardul din ce în ce mai des fără să ne obişnuim privirea să ţintească si peste dealul din faţă… fără să ne gândim temeinic la Sămânţă si să anticipăm pe termen lung ce pământ i s-ar potrivi mai bine, cum putem proteja Mlădiţele de tentaţia altor grădini si cum să ţinem sub control “buruienile”.

Lipsa strategiei pe termen lung privind resursele umane  ale companiei, sau elaborarea ei pornind doar de sus în jos,  fără a lua în considerare constrângerile prezente si anticipate, va duce inevitabil la  declinul afacerii.

Reanimarea pe ultima sută de metri – apa din belşug si pământul afânat – nu va face decât să confirme Mlădiţelor că Omul Norocos nu a învăţat nimic, nu a înţeles că succesul se clădeşte privind departe şi potrivind apoi paşii schimbării din vreme, cum se cuvine si cu bună credinţă.

Oricum, “Mlădiţele” ajunse în alte grădini, vor duce inevitabil,  povestea mai departe…

Articol scris de Sonia Zaharie-Filip